Nyheter

Unisport lanserar världsunikt och miljövänligt granulat för konstgräsplaner

Saltex BioFill™, som ingår i konstgrässystemet Saltex Legacy™, är världens första 100% växtbaserade ifyllnadsgranulat som är industriellt processat. Granulatet utvinns av sockerrör och är biologiskt nedbrytbart, en faktor som både är världsunik och högt efterfrågad på marknaden.

Saltex BioFill™ ifyllnadsgranulat är certifierat som 100% biologiskt nedbrytbart, 100% komposterbart, 100% organiskt och kan återvinnas till bland annat nytt ifyllnadsgranulat. Ett unikt kretslopp som ligger i Unisports vision om hållbarhet för både miljö och människa.

– Under många år har vi utvecklat miljöanpassade konstgrässystem, säger Andreas Jakobsson, Affärsområdeschef Konstgräs, Unisport. Saltex BioFill™ är en viktig del i att ytterligare förbättra konstgrässystemens totala livscykel utifrån ett hållbart miljöperspektiv. Vi är mycket stolta att nu kunna presentera ett världsunikt ifyllnadsgranulat på marknaden!

Saltex BioFill™ ingår i konstgrässystemet Saltex Legacy™, som är godkänt av FIFA för både bredd- och elitfotboll. I systemet ingår även en 100% återvinningsbar sviktpad. Systemet finns redan installerat på fotbollsplaner i Norge och Holland, återkopplingen från spelare och driftspersonal är odelat positiv.

–Vi är säkra på att produkters totala livscykel kommer att vara en avgörande faktor. Därför utvecklar vi kontinuerligt produkter och tillverkningsmetoder som bidrar till säkra och hållbara idrotts- och motionsanläggningar, säger Stefan Andersson, Country Manager, Unisport.