Nyheter

SundaHus stärker samarbetet med flera bygg- och industrifackhandlare

Som ett led i att allt flera aktörer använder SundaHus kriterier för att ställa miljökrav på byggprodukter har SundaHus sedan en tid tillbaka ett samarbete med flera av Sveriges ledande bygg- och industrihandlare.

SundaHus tillhandahåller en API-lösning där produkterna matchas på artikelnummer så att handlarna hela tiden har tillgång till den senaste versionen av produkters bedömningar i SundaHus Miljödata. Lösningen gör det möjligt för bygg- och industrifackhandlare att publicera information i e-handeln utan att riskera att visa inaktuell information och de kan på det sättet hjälpa sina kunder med korrekt information.

– Tyvärr har vi erfarenhet av att kunder till bygg- och industrifackhandlare blivit felaktigt informerade på grund av att aktörer valt att publicera bedömningar från SundaHus Miljödata utan ett strukturerat arbetssätt kopplat till detta. Därför har vi sedan en tid tillbaka haft ett samarbete med Beijer Byggmaterial som fallit väl ut. Att vi nu arbetar aktivt tillsammans med flera bygg- och industrifackhandlare är förstås väldigt roligt och vi har redan inlett dialoger kring hur vi kan vidareutveckla tjänsten i framtiden,  säger Jesper Björling, affärsutvecklare för leverantörer på SundaHus.

– Vi har under en tid fört dialog med SundaHus om hur vi på bästa sätt kan hjälpa våra kunder med projekt där beställaren har ett SundaHus-krav. Vi ser fram emot att leverera ännu mer värde till våra kunder, säger Henrik Björk, sortimentsansvarig tyngre byggvaror och trä på Optimera Svenska AB.

Christer Johansson VD på BIG-gruppen gläds åt att kunna erbjuda BIG-företagen en enkel och effektiv teknisk lösning som innebär att deras kunder får korrekt information direkt i e-handeln.

– Efterfrågan växer hela tiden och det känns mycket bra att nu ha ett strukturerat samarbete med SundaHus relaterat till produkters bedömningar.

Tjänsten kan erbjudas tack vare att SundaHus har strukturerad data med tydlig artikelidentitet såsom artikelnummer och GTIN. Samarbetet med bygg- och industrifackhandlarna visar att SundaHus är en självklar partner för att leverera strukturerade tjänster kopplade till medvetna materialval.