Nyheter

Säljstart för etapp 1 av Kvarteret Hällmarken i Västervik

Bara fem minuter från Västerviks centrum kommer OBOS nya projekt Kv Hällmarken att växa fram – 20 kedjehus och villor som enligt projektutvecklare Linus Ståhl kommer att tilltala de allra flesta.

– Totalt bygger vi fyra olika husmodeller i Kv Hällmarken som har gemensamt att de är moderna, smakfullt inredda och med ett läge som kan få de flesta att tappa andan, berättar Linus.

Kv Hällmarken byggs i två etapper, där den första innehåller tio hus på 120 och 153 kvm med tillhörande carport och förråd.

– Den lite mindre husmodellen i etapp 1 är ett modernt enplanshus med stora, öppna och ljusa ytor och en generös fönstersättning, säger Linus. Den större modellen är i två plan där den övre lämpar sig bra som exempelvis barn- eller ungdomsvåning.

Tomterna i Kv Hällmarken finplaneras, vilket innebär att OBOS tillgodoser asfalterad uppfart, betongplattor, häck, träd vid entré samt gräsmatta.

– Det enda man behöver göra själv är att bygga sin uteplats som man vill ha den på baksidan av huset, säger Linus. Något som vi vet att de allra flesta husägare ändå ser fram emot att få planera i egen regi så att det blir precis som man vill ha det.

Kv Hällmarken är ett skärgårdsnära boende med lövskog och naturupplevelser inpå knuten, såväl som både förskola och grundskola. Till mer service och handel i Västervik tar det bara några minuter med bil.

– Man har dessutom Ekhagens golfklubb precis inpå knuten, så här har man verkligen ett perfekt läge om man vill koppla av med en golfrunda efter jobbet, avslutar Linus.

Kv Hällmarken säljstartades den 17 september och den första etappen har en beräknad inflyttning under hösten 2019.

Foto: OBOS Sverige