Nyheter

Tornstadens första projekt med MKB i Malmö

Byggnadsaktiebolaget Tornstaden har tecknat ett totalentreprenadsavtal med MKB avseende byggnation av de första 128 hyreslägenheterna i en del av ett ramavtal. Ramavtalet med MKB Fastighets AB tecknades 2017 och innefattar byggnation av totalt cirka 1 000 hyreslägenheter i Limhamn i sydvästra Malmö.

Tornstaden har under många år bedrivit verksamhet i Göteborg- och Stockholmsregionen. Detta blir starten för koncernens etablering i region Syd.

Projektet Pålsteken i Limhamn avser totalentreprenad av 128 lägenheter i fem våningar samt källare och vind. Under hösten 2018 startar produktionen och färdigställandet sker etappvis med sista inflyttning under kvartal 3 2020. Byggnads AB Tornstaden tecknade 2017 ett ramavtal med MKB Fastighets AB. Avtalet sträcker sig över fyra år och avser cirka 1 000 nyproducerade hyresrätter i sydvästra Malmö. MKB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag. Med drygt 23 000 lägenheter och 1 000 kommersiella lokaler är MKB det största fastighetsbolaget i Malmö.

– Kvarteret Pålsteken är ett spännande projekt där vi skapar moderna hyresrätter i ett nytt havsnära bostadsområde. Vi är glada för att genomföra detta projekt tillsammans med Tornstaden och ser fram emot ett gott samarbete, säger Angelica Stenudd som är Projektledare Nyproduktion på MKB Fastighets AB.

Tornstaden expanderade under förra året byggverksamheten med en etablering i Malmöregionen. Med huvudkontor i Göteborg och kontor i Stockholm finns bolaget nu etablerat på landets tre storstadsregioner.

– Detta projekt innebär starten Tornstadens etablering i Syd och förhoppningsvis även starten för ett långt och bra samarbete med MKB, vilket vi ser fram emot. Fokus kommer även här att ligga på vårt arbetssätt, där vi är med från tidigt skede och har ett mycket nära samarbete med kunden vilket skapar ett välskött projekt, säger Erik Olofsson som är vd på Byggnads AB Tornstaden.