Nyheter

Första ”badtaget” på Liseberg

Idag togs ännu ett steg på vägen mot Lisebergs Jubileumsprojekt när rivningen av den gamla växellådsfabriken inleddes. Istället för ett traditionellt första spadtag fick familjen Wikberg, som korats till Sveriges mest badsugna familj, ta det första ”badtaget” genom en symbolisk vattenballongkastning.

Rivningen av den gamla växellådsfabriken är det första synliga steget på att något är på gång söder om Lisebergsparken. Där växellådsfabriken ligger idag ska det anläggas en ny markparkering som kommer att frigöra Södra parkeringen, det vill säga den mark där Jubileumsprojektet planeras att byggas.

För att uppmärksamma detta viktiga steg på vägen har Liseberg via en fototävling korat Sveriges mest badsugna familj. Det blev familjen Wikberg från Mölnlycke som med sin bild hemifrån badkaret utsågs till vinnare och därmed fick kasta den symboliska första vattenballongen på växellådsfabrikens tegelfasad. Därmed var rivningen påbörjad.

Thomas Sjöstrand, vd för Lisebergs Jubileumsprojekt var glad efter ceremonin:

– Det här ögonblicket har vi väntat på. Ännu är det många steg som återstår innan Jubileumsprojektet är verklighet, men detta är ett viktigt och väldigt synligt steg på vägen.

För den vinnande familjen Wikberg blir det nu några års badkars-badande till, innan de kan besöka de färdiga anläggningarna.

– Vi hoppas att vi får vara med igen när vattenparken invigs. Vi vill göra den första bomben i poolen, säger pappa Andreas Wikberg.

Om Lisebergs Jubileumsprojekt:
Lisebergs Jubileumsprojekt är samlingsnamnet för det upplevelsehotell och den inomhusvattenpark som Liseberg planerar att uppföra i samband med Göteborgs och Lisebergs jubileumsår 2021 och 2023. Anläggningarna planeras att byggas söder om den befintliga nöjesparken. I januari 2017 sa Göteborgs kommunfullmäktige ja till expansionsplanerna och i maj 2018 ingicks ett partneringavtal med NCC för genomförandet av projektet. Tillsammans ska de båda parterna nu ta fram en kalkyl för projektets genomförande för Lisebergs styrelse att ta ställning till.

På bilden:
Det första ”badtaget” togs av familjen Wikberg från Mölnlycke.
Foto: Stefan Karlberg/Liseberg