Nyheter

Nu får fler möjlighet att bo klokt i Mariefred

Torsdagen den 20 september startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Marielundsviken.

Montage av de nya husen kommer att påbörjas v. 43 och beräknad inflyttning är under sommaren 2019.

Nu är det dags för fler kloka hem i Marielundsviken när BoKlok bygger 42 lägenheter. Tidigare har BoKlok byggt både lägenheter och radhus här. De nya lägenheterna kommer att ha ett, två, tre och fyra rum med en yta på 31, 55, 72 respektive 85 kvm. De byggs som bostadsrätter och priset för en tvårumslägenhet är från 1 375 000 kr, med en boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta på ca 4500 kr per månad.

– Mariefred är en attraktiv kommun med närhet till mycket. Man kan enkelt pendla till flera större orter – till Stockholm på bara 40 min! – samtidigt som man bor vackert nära naturen. Vi har ju byggt både lägenheter och radhus i Marielund tidigare vilket har varit populära bostäder. Därför känns det såklart extra kul att vi nu får möjlighet att bygga ytterligare hem här och kunna erbjuda fler bra bostäder till ett bra pris, säger Marina Gore, projektledare på BoKlok.

Försäljningen hos BoKlok bygger på principen ”lika för alla” och därför fördelas bostäderna genom offentlig turordningsdragning. Det innebär att en turordningslista upprättas på försäljningskvällen och kunder utifrån sitt nummer på listan får välja den BoKlok-bostad som passar dem bäst. Säljstarten för lägenheterna i Marielund kommer att ske på slottspaviljongen i Mariefred den 20 september kl. 17-19.

Det nya kvarteret, som kommer att kallas BoKlok Ekbacken, kommer att ligga i vackra Marielundsviken, nära pittoreska Mariefred, intill Mälaren och med närhet till badplats, golfbana, Sörmlandsleden och grönskande natur. Det kungliga slottet Gripsholm, med sitt berömda lejon, finns alldeles i närheten. Marielundsviken har också mycket goda kommunikationer med närhet till både E20, tåg och buss. Mariefred nås med cykel på 10 min, med buss 7 min och med bil på ett par minuter. Läggesta station ligger på gångavstånd och härifrån nås Eskilstuna på 26 min, Strängnäs på 8 min, Södertälje 16 min och Stockholm endast 39 min.

Bild: BoKlok