Nyheter

Bräcke diakoni utvecklar Lefflers Park

Mitt på centrala Hisingen i Göteborg bygger Bräcke diakoni ett nytt kvarter – Lefflers Park. Det blir ett bostadsområde där billiga hyresrätter, verksamhetslokaler och ett LSS-boende ryms under samma tak. Målet är att skapa möten mellan människor och bidra till integration – i praktiken.

Bräcke diakoni har bjudit in politiker till en presentation av Lefflers Park där fastighetschef, byggkonsult och arkitekt för projektet samt chefen för vårdverksamheterna i Lefflers Park finns på plats för att besvara frågor.

– Genom att ge sig in i byggbranschen vill vård- och omsorgsstiftelsen Bräcke diakoni bidra till att lösa bostadsbristen och minska segregationen i Göteborg, säger Helene Mellström, direktor/vd för Bräcke diakoni.

– Vårt mål med Lefflers Park är att skapa ett kvarter där vi integrerar vår värdegrund och vision i en fysisk plats. Genom att själva bygga kvarteret från grunden kan vi skapa en plats som vi vet kommer att göra verklig skillnad för de boende och allmänheten.