Nyheter

KlaraBo får bygglov för 54 lägenheter i Svalövs kommun

Bostadsföretaget KlaraBo har fått bygglov att uppföra 54 lägenheter i sex flerbostadshus om två plan i Svalövs kommun. KlaraBo har haft verksamhet i drygt ett år och har redan färdiga lägenheter i Bjuv där de första hyresgästerna flyttade in 1 september i år.

– Det finns en mycket stark efterfrågan på hyresbostäder med låga hyror i hela Sverige. Vi förvärvar markområden i orter i tillväxtregioner och uppför egenutvecklade och unika KlaraBo-hus av hög kvalitet. Vårt mål är att uppföra mellan 3 000 och 5 000 lägenheter inom fem till sju år och lägenheterna i Svalöv är ett viktigt steg för att nå det målet.

KlaraBo startar nu upphandling av entreprenaden för fastigheterna i Svalöv och om allt löper på enligt bolagets planer ska det finnas inflyttningsklara lägenheter under inledningen av det andra kvartalet 2019.

Förutom i Svalöv har KlaraBo projekt i Bjuv, Borlänge, Falun, Hässleholm, Höganäs, Karlshamn, Karlskrona, Karlstad, Kävlinge, Motala och Sundsvall.