Nyheter

Metrolit Byggnads AB satsar vidare med nya huvudägare

Metrolit Byggnads AB satsar på expansion och tar in Bragnum Invest som ny huvudägare från och med den 31 augusti, 2018.

I och med affären säljer grundarna och de tidigare huvudägarna Peter Hertzman och Kjell Westerberg merparten av sitt aktieinnehav i bolaget.

– Metrolit är ett välskött företag med ett etablerat varumärke och en stark organisation. Vi är övertygade om att det finns en stor utvecklingspotential inom det segment bolaget verkar i och vi ser fram emot att kunna agera som katalysator i en fortsatt expansion”, säger Lars Österberg, en av grundarna och ägarna av Bragnum Invest.

– Affären innebär att vi får in ny kompetens i form av Bragnum, samtidigt som nyckelpersoner kvarstår i bolaget, säger Peter Hertzman. Den erfarenhet och det nätverk som Bragnum besitter kommer att stärka Metrolit. Deras kompetens och engagemang skapar nya förutsättningar för utveckling av bolaget. Metrolit är en organisation med skickliga och erfarna medarbetare med stark känsla för kundens behov. Orderstocken är god, resultatet bra och Metrolit har alla förutsättningar att kunna växa inom såväl vår kärnverksamhet ROT och Byggservice som nya utvecklingsområden, säger Peter Hertzman.