Nyheter

Lucas Lihnell ny VD i Atella Fastigheter

Lucas Lihnell kommer under oktober att tillträda tjänsten som verkställande direktör  i Atella Fastigheter och kommer att ingå i koncernledningen.

Lucas Lihnell kommer under oktober att tillträda tjänsten som verkställande direktör (VD) i Atella Fastigheter AB (publ) och kommer att ingå i koncernledningen.

Lucas har tidigare arbetat som affärsutvecklare på SSM och affärschef på Norlandia. På SSM ingick Lucas i affärsutvecklingsteamet och arbetade med ackvisition av nya projekt i tidiga skeden, projektutveckling, joint venture-affärer och finansiering.

Arbetet omfattade primärt bostadsrättsprojekt och hyresrättsprojekt men också kommersiella fastigheter och hotell. På Norlandia arbetade Lucas som affärschef för nyetablering av förskolor, LSS-boende och äldreboende i Sverige. Lucas har studerat finansiell ekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet och har en examen i fastighetsutveckling från Kungliga Tekniska Högskolan.

– Det är mycket glädjande att hälsa Lucas välkommen till Atella som ny VD. Lucas kommer in i ett mycket intressant marknadsläge där bolaget står väl rustat för nya affärsmöjligheter. Lucas har helt rätt bakgrund och driv för att lyckas uppnå våra högt uppsatta mål de kommande åren, säger Thomas Wahlström, avgående VD på Atella Fastigheter.

– Thomas har haft en viktig och betydelsefull roll för koncernens positiva utveckling sedan starten, varför vi i styrelsen är mycket nöjda när vi nu kan tillmötesgå Thomas önskemål om att fokusera på styrelsearbetet. Thomas har fortsatt förtroende som styrelseledamot i Atella där han bland annat kan arbeta för att säkerställa en kontinuitet i VD-successionen och bidra till en fortsatt positiv utveckling, säger Niklas Myrén, styrelseordförande i Atella Fastigheter.