Nyheter

OBOS byggstartar Brf Vinterängen i Skellefteå

De 14 radhusen på Morö Backe är det enda nyproduktionsprojektet i området just nu. Morö Backe är ett av Skellefteås största bostadsområden, med både natur och bekvämligheter inpå knuten. Områdets popularitet har gjort att många aktörer vill bygga här – så även OBOS, som köpte en stor bit mark av kommunen i området redan 2015.

– Genom dotterbolagen Myresjöhus och SmålandsVillan har vi kunnat erbjuda villatomter här, och nu även bostadsrätter genom vårt projekt Brf Vinterängen, berättar André Lindström som är projektutvecklare på OBOS.

Brf Vinterängen består av 14 radhus i två längor, högst upp på Morö Backe. Husen får en jordnära färgsättning i gröna, grå och ljusbruna toner som harmonierar med de natursköna omgivningarna.

– Området är dessutom helt fritt från genomfartstrafik, så det blir faktiskt något av en modern Bullerby-känsla i kvarteret, säger André.

Husen byggs med stomme och fasad i miljövänligt trä, och har en hög invändig standard. Till bostäderna hör också förråd, färdig trädgård, parkering i carport med motorvärmare, och uteplats.

– Alla uteplatser ligger dessutom i syd-/sydvästläge, så det ger härliga möjligheter till eftermiddags- och kvällssol. Det brukar faktiskt vara det mest uppskattade läget hos de flesta, säger André.

Projektet är byggstartat, och de första boende beräknas flytta in i februari 2019. I dagsläget är flera av de 14 radhusen sålda eller reserverade, men det finns fortfarande radhus till salu för de som är intresserade.

– Jag skulle säga att Brf Vinterängen är helt perfekt om man vill bo i en nyproducerad, lättskött bostadsrätt med villakänsla i det populära bostadsområdet Morö Backe, avslutar André.

Foto: OBOS Sverige