Nyheter

Jönköpings studenter får fler boenden

Jönköping University och fastighetsbolaget Tosito har inlett ett samarbete kring nya studentbostäder. De aktuella bostäderna kommer att finnas i en nybyggd fastighet i Munksjöstaden och ska ge plats för 63 studenter.

– I Jönköping, liksom i många andra studentstäder, kan det vara svårt för studenterna att hitta boenden till terminsstarten och därför är det glädjande att vi nu har kunnat ingå ett samarbete med Tosito, säger Helena Zar Wallin, vd för Högskoleservice, Jönköping University.

Den aktuella fastigheten byggs just nu i Jönköpings nya stadsdel Munksjöstaden, vid Torparondellen. Den kommer att vara inflyttningsklar lagom till att höstterminen 2019 startar och ska erbjuda boende för 63 studenter.

– Fastigheten kommer främst att innehålla mindre lägenheter där studenterna kan bo ensamma, men även så kallade dubblettlägenheter och en mindre del korridorsboende, säger Tommy Fritz, vd på fastighetsbolaget Tosito.

– Det kommer att bli ett boende med både internationella och svenska studenter, vilket vi tycker är bra ur integreringssynpunkt, fortsätter Helena Zar Wallin. Att fastigheten dessutom ligger bara några få minuters promenad från campus gör att vi tror att det kommer vara attraktivt att bo där.

Läs gärna mer om studentboende på ju.se.

På bilden:
Den aktuella fastigheten (inringad) byggs just nu vid Torparondellen i stadsdelen Munksjöstaden i Jönköping.