Nyheter

Invigning av Nya torget i Norrköping

Nya torget i Norrköping har förvandlats, vilket kommer att firas med en klassisk invigning med tal och bandklippning. Under invigningen avtäcks även konstverket Stenen av Cecilia Edefalk. Norrköpings musikklasser underhåller.

Under de senaste två åren har Nya torget genomgått en stor omvandling. Där finns nu bland annat tre nya hus för såväl boende som exempelvis restaurangverksamhet, samt ett parkeringsgarage. På torget står idag också en scen, som även kan fungera som sittplats. Utrymme och eluttag för åtta platser har skapats för torghandeln, som återkommer samma dag som invigningen.

Medverkande: Karin Jonsson (C), kommunalråd och ordf i tekniska nämnden, Helena Persson, chef Norrköpings konstmuseum, Cecilia Edefalk, konstnär, samt elever från Norrköpings musikklasser

Datum: onsdag 29 augusti
Tid: 10:00
Plats: Nya torget, Norrköping

Foto: Norrköpings kommun