Nyheter

Första spadtagen för nya äganderätter i Hammarskaftet

OBOS bygger sex unika stadsradhus i ett populärt område nära centrala Västerås. Fyra av sex hus är sålda, och första spadtaget har tagits i OBOS nya unika radhusprojekt i Västerås.

Hammarskaftet är nyproduktion i en fräsch tappning, på området Hemdal vid Västerås sjukhus.

– Hemdal är en trivsam liten stadsdel, säger projektutvecklare Emma Karlsson. Här bor man i ett uppvuxet område nära både förskolor, skolor och självklart också sjukhuset. Sen är det ju nära till Västerås city också – bara tio minuter med cykel och buss eller fem minuter med bil.

De sex radhusen är designade i samarbete med arkitektbyrån Krook & Tjäder och hela projektet ger ett modernt intryck med gråmålad fasadpanel, plåttak och förskjutna huskroppar. Husen byggs i fyra olika storlekar; 97, 107, 127 samt 133 kvm och till varje bostad hör parkeringsplats och eget förråd.

– Det är moderna stadsradhus som gjorda för familjer med aktiva liv, säger Emma. Här får man bekvämligheten med nyproduktion samtidigt som man kan skapa sin egen lilla trädgårdsoas på baksidan med uteplats, studsmatta, odlingsbäddar eller vad man nu vill. Alla hus utom det minsta har dessutom en balkong som man kan njuta av utsikten från.

Invändigt har husen en ljus och luftig inredning, med hög grundstandard i form av bland annat golvvärme, spotlights och integrerade vitvaror.

– Det ska kännas lite lyxigt när man kommer hem, säger Emma. Och jag tror det är enkelt att förälska sig bara i den känsla av ljus och rymd som husen har tack vare den invändiga takhöjden på hela 2,7 meter. Det gör otroligt mycket för helhetskänslan man får.

OBOS arbetar med hållbarhetsinitiativ i alla sina projekt och Hammarskaftet är inget undantag. Förrådsbyggnaderna får miljövänliga sedumtak, husen förses med aluminiumfönster med låga u-värden och fem av husen får energiklass b, vilket gör att de klassas som lågenergihus.

– Sen byggs husen i trä också, både till stomme och fasad, fortsätter Emma. Det är det mest miljövänliga byggmaterialet och vi strävar efter att använda det i våra allra flesta projekt. För de kunder som kör elbil erbjuder vi även elbilsladdare som tillval.

Projektet byggstartades under sommaren och den första husleveransen sker i oktober. Än finns två hus kvar till försäljning i Hammarskaftet, och dessa hus har en preliminär inflyttning i april och under månadsskiftet juni/juli 2019.

– För den som ännu letar bostad och efterfrågar snabb inflyttning finns med andra ord alla möjligheter att hitta drömläget här. Det går fortfarande bra att lämna en intresseanmälan via projektets webbsida, avslutar Emma.

Foto: OBOS Sverige