Nyheter

BoKlok startar försäljning av 33 lägenheter i Skegrie

Nu startar försäljningen av BoKlok-lägenheter i Skegrie utanför Trelleborg. Försäljningen kommer att ske lördagen den 1 september, kl. 10-12, på IKEA Malmö. Alla intresserade är då välkomna att lämna en turordningsanmälan.

En turordningslista dras sedan fram som bestämmer vem som får välja lägenhet först, som nummer två, nummer tre osv. Beräknad inflyttning i de nya lägenheterna är hösten 2019.

Skegrie öster är ett nybyggnadsområde där en rad olika aktörer kommer att uppföra bostäder under de kommande åren. De nya hemmen från Boklok kommer att vara lägenheter med två, tre eller fyra rum och en yta på 55, 72 respektive 85 kvm, alla med egen balkong eller altan med gräsplätt. Lägenheterna byggs som bostadsrätter och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4300 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

– I Skegrie bor de flesta i villor, men vi ser att det finns ett stort behov av andra boendeformer här. Därför känns det extra roligt att kunna erbjuda bra boende i form av lägenheter, till ett bra pris, just här. Skegrie är en mysig by som har nära till både Trelleborg och Malmö. Det är enkelt att pendla samtidigt som man bor nära både havet och naturen, säger Martin Berggren, kundansvarig säljare på BoKlok.

Bostäderna i det nya kvarteret kommer att fördelas genom offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid försäljningstillfället och kunder får sedan välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Således säljs alla bostäder till ett fast pris, enligt principen ”lika för alla”.

– Våra kunder har ofta olika önskemål om sina boenden; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högt upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, men utan att behöva armbåga sig fram i en budgivning. På så sätt vet man också alltid vad bostaden kommer att kosta, och slutpriset blir aldrig mer än man förväntat sig, säger Martin Berggren.

Förskola och F-6-skola finns bokstavligen runt knuten för de nya bostäderna i kvarteret BoKlok Landskapet och här planeras också för en helt ny förskola och skola, samt en idrottshall och en bollplan. Lekplatser finns runtom hela Skegrie och området är mycket barnvänligt. Till Trelleborg och Malmö tar man sig enkelt. Med bil resp. buss nås Malmö på ca 15 resp. 30 min och Trelleborg på ca 7 resp. 15 min. Inne i centrala Trelleborg finns ett stort serviceutbud såsom mataffärer, vårdcentral, restauranger & caféer, biograf m.m.

Bild: BoKlok