Nyheter

Nya slipduksrullar och –ark för handslipning

Flexovit lanserar ett nytt sortiment slipduksark och -rullar för handslipning med mycket bra pris/prestandaförhållande. De nya produkterna, som har beteckningen K20N, har slipmedel av aluminiumoxid som ger snabb slipning och fin yta till låg kostnad enligt tillverkaren.

Flexovit K20N ark och rullar är avsedda för handslipning av metall och trä som t.ex. rostborttagning, lättare gradning och ytkonditionering samt finslipning. De kan användas från mycket grov slipning med hög avverkning till fin slipning beroende på kornstorlek. Arken och rullarna kan enkelt rivas till önskad storlek för slipning av profilerade detaljer eller slipning i svåråtkomliga utrymmen.

Arken finns i dimensionen 230 x 280 mm och i kornstorlekar från 40 till 220. Rullarna finns i bredderna 38 och 50 mm med 25 m längd och har en praktisk förpackning som ger enkel lagring och skyddar rullen. De finns i kornstorlekar 40 – 220.

– Tack vare att Flexovits nya K20N ark och rullar i slipduk har ett mycket bra pris/prestandaförhållande får man effektiv grov- och finslipning till låg kostnad, säger Peter Lindell, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.