Nyheter

WSP projekterar The Edge i Malmö

The Edge kommer att bli en tio våningar hög kontorsbyggnad med spektakulär arkitektur i stål och glas. WSP har fått uppdraget som samordnande huvudkonstruktör för projektet. Uppdragsgivare är PEAB.

I WSPs uppdrag ingår att ta fram systemhandlingar för stommen och har bland annat utfört stomutredning, global stabilitetsanalys samt dimensionerat samtliga bärande stålkonstruktioner. BIM- och 3D-projektering används fullt ut med mjukvaran Tekla Structures. WSP ska även dimensionera den platsgjutna källaren och ta fram bygghandlingar för grundläggningen.

Den nya kontorsbyggnaden uppförs i Hyllie intill Malmömässan. Byggnadens fasader i glas och stål förstärker den strykjärnsformade designen. Huset rymmer 400 arbetsplatser, varav många med utsikt över Öresund. Bottenplan kommer att nyttjas för mötes- och restaurangverksamhet, och taket förses med en generös takterrass för hyresgäster och besökare. The Edge kommer att få miljöklassningen Miljöbyggnad, nivå Silver. Inflyttning beräknas till december 2019.

Bild: Erik Giudice