Nyheter

Tuve Bygg AB fick uppdraget att bygga tiovåningshuset på Briljantgatan

Som en del i satsningen BoStad2021 planerar Framtiden Byggutveckling och Bostadsbolaget att bygga 91 nya hyresrätter på Briljantgatan i Tynnered. Tuve Bygg AB vann upphandlingen och kommer att utföra projektet som en totalentreprenad.

Projektet ingår i satsningen BoStad2021. Det är en unik satsning som Göteborgs Stad gör tillsammans med ett antal kommunala, privata och kooperativa byggaktörer och som ska ge 7 000 nya bostäder, utöver det ordinarie bostadsbyggandet. Bostäderna ska stå inflyttningsklara till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Framtiden Byggutveckling planerar att bygga ett lamellhus i 10 våningar intill Bostadsbolagets befintliga tegelhus på Briljantgatan i Tynnered. Byggnaden är placerad högst upp på höjden vid Briljantgatan med befintligt parkeringsdäck i söder och grönområdet mot spårvagnshållplatsen i norr.

Totalt byggs det 91 nya hyresrätter i olika storlekar, samt utrymmen för förråd och teknik mm. Den uthyrningsbara ytan (BOA) uppgår till 4 800 m2 och total BTA-yta uppgår till 7800 m2. De färdigställda lägenheterna kommer att ägas och förvaltas av Bostadsbolaget.

– Vi på Tuve Bygg känner stolthet över att få bygga ett hus som kommer att bli ett landmärke för framtiden, både för stadsdelen Tynnered och för Göteborg,  säger Lars Elfast, arbetschef på Tuve Bygg AB.

Huset har två trapphus med respektive fem och sex lägenheter per våningsplan. Här kommer det att erbjudas lägenheter från ett till tre rum och kök, med tyngdpunkt på tvårummare. Samtliga lägenheter får inglasad balkong med vidsträckt utsikt.

Huset får hiss och lägenheterna blir tillgänglighetsmärkta vilket innebär att även hyresgäster med exempelvis rullator eller rullstol kan röra sig lätt i huset. I entrévåningen ryms bl.a. cykelförråd, barnvagnsförråd och andra allmänna utrymmen.

– Vi bygger en stad för alla göteborgare. Som en starkare allmännytta tar vi en aktiv roll för att höja byggtempot där vi är delaktiga i ett långsiktigt stadsbyggnadslyft för bland annat Tynnered, säger Anna Nordén, tf VD Framtiden Byggutveckling.

Beräknad byggstart är Q4 2018 och beräknad inflyttning är hösten 2020.

Projektet utförs av Tuve Bygg AB, som en totalentreprenad.