Nyheter

Castellum lanserar co-working

Castellum utvecklar ett eget koncept för co-working som kopplar samman människor, företag och ytor via en digital plattform. Företagets planer presenterades av Castellums VD, Henrik Saxborn på Almedalen idag.

Castellum har beslutat sig för att utveckla och erbjuda befintliga och framtida kunder ett eget koncept inom flexibla kontorslösningar. Konceptet gör det möjligt att arbeta på olika platser i landet och att samarbeta med andra företag och människor. Kunder kommer erbjudas medlemskap i en digital plattform till vilken kontorslokaler och tjänster är knutna. Basen för erbjudandet är Castellums omfattande fastighetsbestånd i flera nordiska städer.

Behoven av flexibla kontorslösningar ökar och allt pekar på att affären kring co-working fortsätter växa. En utveckling som drivs av att företag i allt högre takt växlar upp och ned sina verksamheter, samtidigt som teknikutvecklingen öppnar för nya arbetssätt.

– Vi ser att efterfrågan på flexibilitet ökar när det gäller allt från arbetsformer och lokaler till avtal. På Castellum vill vi att våra kunder fortsätter att utvecklas tillsammans med oss. Ett eget koncept för co-working med möjlighet till nätverkande sociala funktioner mellan medlemmar är ett naturligt steg att ta, säger Castellums koncernchef, Henrik Saxborn.

Castellum jobbar nu med att utveckla konceptet som planeras att lanseras till kund under hösten 2018. Tanken är att Stockholm och Göteborg blir först ut med konceptet på centralt belägna adresser. Därefter är planen att lansera i flera städer.