Nyheter

Helgedom vid havet – nu med nya stegsäkra golv från Altro

Även om vinterbadare brukar vara djärva typer betyder det inte att de inte vill ha fast mark under fötterna. När man hittade en stor läcka i golvet på det anrika Ribersborgs Kallbadhus i Malmö gällde det att lösa problemet snabbt och på bästa möjliga vis, vilket bland annat innebar nya stegsäkra golv från Altro.

När man ska renovera K-märkta byggnader finns det alltid mycket att ta hänsyn till, och det gör det inte lättare när byggnaden ifråga står på pelare i vattnet och rör på sig. Så förutom att lugna kallbadhusets trogna stamgäster när man stängde för renovering, så gällde det också att hitta en lösning som fungerade optimalt.

Bara bra var inte tillräckligt
Moa Hellgren, verksamhetschef på ”Kallis” – som det populära kallbadhuset heter i folkmun – berättar om hur man löste den akuta situationen:

– Eftersom huset rör på sig behövde vi en väldigt genomtänkt lösning – kakel och klinkers hade lossnat på två dagar – och självklart skulle vi ha något som man inte riskerade att halka på och som var lätt att hålla rent. Altro Aquarius var det perfekta valet till golven.

Men Moa var ändå spänd på mottagandet när man öppnade igen efter 12 veckor, eftersom hon visste att gästerna inte skulle skona någon från sina synpunkter:

– Vi har många äldre gäster och många av dem har dessutom arbetat som hantverkare och snickare så vi visste att minsta lilla skarv skulle bli synad. Tack och lov har de som lagt golvet vetat vad de gör och våra gäster är väldigt positiva till förbättringarna. Naturligtvis är själva estetiken också viktig och vi är tacksamma över att ha kunnat vara med och välja nyanser och färger.

En perfekt lösning i många avseenden
Anders Larsson på Lundströms Golv AB är glad över att ha varit delaktig i att förbättra en historisk byggnad och är nöjd med resultatet:

– Altro Aquarius är ett väldigt bra golv som vi har installerat flera gånger, framförallt i utrymmen med hög halkrisk. Det fungerar i både torra och våta utrymmen och är extremt slitstarkt och lätt att hålla rent. Sen fungerar det ju bra när folk går runt med bara fötter, vilket ju är viktigt.

Med Altro Aquarius kan man få både ett snyggt och säkert golv. Golvet kan dessutom fås i flera olika färger vilket ger extra designfrihet medan risken att halka på ett Altro-golv är mindre än en på miljonen.

Ribersborgs Kallbadhus invigdes 1898 och är Nordens bäst bevarade och mest välbesökta i sitt slag, med omkring 200000 besökare varje år. Med Altro Aquarius i alla våtutrymmen kan man ta ett tryggt kliv in i framtiden.

Om Altro – www.altro.se
Altro har varit i framkant för innovationer i nästan 100 år. Idag samarbetar man nära arkitekter, slutkunder, ingenjörer, konstruktörer och entreprenörer runt om i världen. Tack vare erfarenhet och kompetens kan man jälpa dem att förvandla vardagliga utrymmen till miljöer som kan öka välbefinnandet hos alla som utnyttjar dem.

Genom att konsekvent omsätta kreativt tänkande till praktiska, verkliga lösningar med högsta krav på säkerhet och hållbarhet, har Altro blivit synonymt med kvalitet och ett företag som sätter människors behov i främsta rummet. Det är en människocentrerad syn på design med 2 000-talets krav i fokus.