Nyheter

SBB och K2A utvecklar attraktiva bostäder i Uppsala och Västerås

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB och K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB fortsätter sitt samarbete  och utvecklar bostadsbyggrätter i attraktiva områden i Uppsala och Västerås.

SBB och K2A har sedan tidigare ett samägt bolag för utveckling av ett äldreboende i Falun. JV-bolaget ägs till lika delar av SBB och K2A och nu utökas samarbetet med två projektfastigheter belägna i Uppsala och Västerås.

Affären innebär att SBB säljer fastigheterna till det JV-bolag som samägs av SBB och K2A. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 150 Mkr. JV-bolaget tillträdde fastigheterna den 29 juni 2018. Fastigheterna är fullt uthyrda till hyresgäster inom livsmedel, gym och övrig kommersiell verksamhet.

– Vi är glada att vårt samarbete med K2A kan utökas. Det fördjupade samarbetet säkerställer produktionsresurser och genomförande. SBB fortsätter utvecklingen av projektfastigheter med en stor byggrättspotential och ett löpande kassaflöde för att skapa attraktiva bostäder, säger Krister Karlsson, vice VD och fastighetsutvecklingschef.

Fastigheterna är belägna i västra Uppsala (Flogsta 22:3) respektive i centrala Västerås (Ångpannan 12) vilket gör dem till attraktiva och viktiga delar av kommande större stadsutvecklingsprojekt. JV-bolaget skall driva detaljplanearbete för att utveckla bostadsbyggrätter och detaljplanerna för de olika områdena bedöms fastställas under 2021/2022.

– Både Västerås och Uppsala är prioriterade orter för K2A. Vi driver redan idag ett bostadsprojekt i Västerås och i och med detta förvärv så ökar vår närvaro i Västerås samtidigt som vi etablerar oss i Uppsala. Samarbetet med SBB fungerar bra och SBB:s markinnehav tillsammans med vår produktionskapacitet är en bra kombination, säger Johan Knaust VD K2A.