Nyheter

AF Gruppen bygger 149 lägenheter på Grünerløkka i Oslo

AF Gruppen har ingått ett avtal med Sofienberggaten 21-23 AS om att bygga bostadsprojektet ”Mills-kvarteret” på Grünerløkka i Oslo. Bostadsutvecklingsföretaget ägs av Agra, Canica och Macama (40 % / 40 % / 20 %).

Avtalet omfattar uppförande av 149 lägenheter fördelade på fem fastigheter med källare. Utöver lägenheterna omfattar projektet även förskola, kommersiella lokaler för kaféer och butiker samt en park mitt i kvarteret.

Mills-kvarteret ligger centralt på Grünerløkka och i närheten av Sofienbergparken. Fastigheten har fram till 2013 använts av Mills fabriker för livsmedelsproduktion.

Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad och har ett värde på 400 miljoner norska kronor exkl. moms. Byggnationen påbörjas i augusti 2018 med förväntat slutförande under första kvartalet 2021. Förhandsförsäljningen är tillräcklig till att byggnationen kan starta.

– Grünerløkka är ett urbant och attraktivt område. Vi ser fram emot att bidra till att prägla området med ett nytt och spännande bostadsprojekt i nära samarbete med kunden, säger Morten Grongstad, koncernchef för AF Gruppen.