Nyheter

Serneke bygger exklusiva villor utanför Göteborg åt redaren Sten A Olssons arvinge – mörkar för marknaden

Serneke bedriver i skymundan ett projekt åt en av sina större ägare, Stena-arvtagaren Madeleine Olsson Eriksson, avslöjar Dagens Industri idag. Serneke håller under sommaren som bäst på att bygga två exklusiva villor strax intill varandra vid vattnet i Hovås utanför Göteborg, där arvtagaren står som byggherre i bygglovshandlingarna.

Arkitektkontoret är Wingårdh och dess arkitekt Frida Wallner.

En av byggnaderna är på totalt 995 kvadratmeter i tre plan enligt bygglovsansökan.

Den andra är mindre –  260 kvadratmeter, och ligger cirka 100 meter norr om huvudbyggnaden.

På Sernekes hemsida hålls bolagets aktieägare i ovisshet, bland 150 projekt, både pågående och avslutade, finns det ej med. Att bygga villor är också något Serneke inte brukar göra.

– Det här är ett undantag från vår strategi. Vi fick frågan, och tyckte det här var ett intressant projekt, säger Sernekes pressansvarige Johan Live till Dagens Industri och svarar ja på följdfrågan om det var husens storlek och hur spektakulära de är som gjorde det intressant.

 

– Det är av hänsyn till beställarens önskemål som vi inte går ut med vem det är. Sedan är det ju inte av den digniteten att det påverkar marknadens bedömning av bolaget – det är ett undantag från de större projekt vi har fortsätter Johan Live till Dagens Industri.