Nyheter

OBOS byggstartar Brf Magasinet i Runnaby

I det expansiva området Runnaby cirka fem kilometer väster om Örebro centrum byggstartar OBOS projekt Brf Magasinet. Med 14 av 20 sålda bostadsrätter har man nu nått den säljkvot som behövs för byggstart, och projektutvecklare Henrik Wirén är mycket nöjd med hur projektet har tagits emot.

– Intresset har varit stort, i synnerhet i förhållande till den unikitet som projektet faktiskt har. När man provar ny mark i ett projekts uttryck kan man ju aldrig veta säkert hur det kommer att bemötas. Men det har varit positivt och det är vi såklart mycket glada över.

Brf Magasinet består av 20 radhusbostäder fördelat på sex huskroppar, där varje hus har en exteriör ton som är inspirerad av svenska ekonomibyggnader.

– Vi ville bygga någonting nytt och annorlunda, säger Henrik. Det är enkelt att falla tillbaka på det vita, stilrena i nyproduktion – men här ville vi skapa något som smälter in vackert i den svenska landsbygden samtidigt som det faktiskt är fullutrustade, moderna och bekväma bostäder.

Runnaby/Heden kommer när det är färdigexploaterat att eventuellt rymma upp emot 1 500 bostäder, och här finns redan idag villabebyggelse. Men OBOS är först ut med bostadsrättskonceptet i området.

– Det blir ett väldigt trevligt område att bo i när man blandar boendetyper och upplåtelseformer, säger Henrik. Samtidigt är ju läget helt fantastiskt med bara några kilometer in till city. Just att man får den lantliga känslan men staden precis runt hörnet – det tror vi på.

Bild: OBOS