Nyheter

Ny Cam Latch med greppjustering från Southco

Southco har utökat sin framgångsrika E5 Cam Latch-serie med en ny version som ger en flexibel greppjustering, vilket gör det möjligt att använda en enda låsningslösning för flera tillämpningar. Nya E5 Cam Latch med justerbart grepp kan leverera ett greppområde på upp till 11,5 mm och har en utökad axel som gör att kammen kan ställas in i ett visst grepp för att stramt fästa en dörr eller panel.

E5-serien ger flexibilitet i greppjustering för att övervinna inkonsekvens i dörrtolerans och permanent packningsinställning. För tillämpningar med dörrpackning som har en tendens att sätta sig permanent under ett långvarigt komprimerat tillstånd, så korrigerar den flexibla greppjusteringen från E5 problemet genom att låta greppet justeras för att ge optimal dörrlåsning eller packningstätning. Kammarens rampprofil fungerar också som ingång för att hjälpa dörrlåsningen och ger upp till 1 mm komprimering. E5 är testade på NEMA 4- och IP65-standarder för vatten- och dammskydd, och ger inträngningsskydd och är lämpligt för användning inomhus och utomhus.

Med djupförskjutning, standardförskjutning och raka (inga förskjutna) alternativ, täcker spärren ett brett spektrum av greppavstånd. Metallkammen har ett plastlock som minimerar ljudet när man får kontakt med hållaren och ger robust, repfritt ingrepp med ramen och skyddar dekorerade eller belagda ytor. Dessutom har E5 Cam Latch samma panelhål som standardserien och finns med separat lås- och kamaggregat för att främja modulär användning.

Global Product Manager Loc Tieu tillägger:

– Med sitt anpassningsbara grepp möter vår nyaste E5 Cam Latch behoven hos flera tillämpningar som kräver samma spärr, men med olika grepp, medan den flexibla designen gör att passformen kan anpassas till de specifika behoven i varje tillämpning.