Nyheter

Premium-badrummet

I samarbete med den långvarige partnern Phoenix Design har hansgrohe utvecklat sitt hittills bredaste blandarsortiment som förutom tre olika typer av grepp också erbjuder en golvstående blandare för ett fristående tvättställ.

De nya Metropol blandarna kännetecknas av exakta, geometriska linjer, cirklar och räta vinklar som möter stora ytor och skapar fina ljusreflexioner. Den kubiska grundformen framkallar en modern estetik. Grepp och pip är anpassade till varandra med parallella linjer som matchar rosettens kvadratiska form. hansgrohe Metropol blandarna är typgodkända och klara för försäljning i Sverige.

ComfortZone ger större rörelsefrihet

Fyra olika blandarhöjder ger utrymme för att tvätta händerna, raka sig eller fylla vaser. Dessutom erhålls tvättställsblandaren Metropol 100 med en pip i två längder – 16 eller 19 cm – som ger flera användningsmöjligheter. Blandare med hög, svängbar pip lämpar sig även för hårtvätt. För första gången presenteras också en golvstående tvättställsblandare som är en visuell höjdpunkt i rummet och kan placeras flexibelt vid ett fristående tvättställ. Metropol dusch- och badkarsblandare fullbordar inredningen i både inbyggda och utanpåliggande varianter samt som golvstående blandare för fristående badkar.

Olika grepp, olika styrningsmöjligheter

hansgrohes serie Allegroh var på 80-talet den första på marknaden med ett så kallad bygelgrepp. Metropol blandarna tolkar det populära greppet på nytt. Blandarna erhålls sålunda med ett markant, plant grepp eller bygelgreppet med ett smalare uttryck. En tredje variant är ett grepp med integrerad Select-teknologi som kombinerar minimalistisk design med den intuitivt enkla Select-styrningen: Vattnet sättas på och av med en knapptryckning. Funktionen fungerar rent mekaniskt och kräver varken ström eller tillbehör. Temperaturen regleras genom att vrida samma knapp.