Nyheter

Inwido bidrar till ökad social hållbarhet i Malmö

Inwidos svenska verksamhet har skrivit ett femårigt samarbetsavtal med Botildenborg i Malmö för att bidra till verksamhetens mål att skapa en mötesplats som verkar för ökad social hållbarhet, integration och innovation.

– Inwido vill ge barn och unga möjlighet till ljusare framtidsutsikter och samarbetet med Botildenborg passar mycket väl in i detta mål, säger Håkan Jeppsson, VD och koncernchef för Inwido. I samarbetet kommer vi att bidra med fönster och dörrar till huset samt vara delaktiga i och stötta Botildenborgs verksamhet på olika sätt, till exempel genom att förlägga möten och konferenser där samt ha utbildningar inom social hållbarhet och integration.

Botildenborg är en anrik herrgård mitt i Rosengård i Malmö, ett stenkast från moskén och kyrkan. För närvarande rustas huset upp med målet att starta upp verksamheten under hösten 2018. Det övergripande målet är att Botildenborg ska bli ”Sveriges ledande plats för ett hållbart samhälle”.

– Att samarbeta med näringslivet betyder mycket för oss och för hela Rosengård. Vi välkomnar de företag som vill engagera sig i området och utveckla hållbarhetsfrågor, säger Lena Friblick grundare och verksamhetsledare för Botildenborg.

– Inwido bidrar med att rädda huset Botildenborg med vackra dörrar från Diplomat och fönster från Elitfönster och ser på så sätt till att husets själ finns kvar, vilket möjliggör sociala innovationer och ungdomsverksamhet. Vi är mycket glada att Inwido i framtiden kommer att finnas med i vår hållbarhetsverksamhet, säger Lena Friblick.