Nyheter

Viega storsatsar i Skandinavien – Sofia Hermansson ny Marknadschef

Som ett led i företagets storsatsning på Skandinavien och inte minst Sverige, har VVS-företaget Viega nu rekryterat Sofia Hermansson till en helt ny tjänst som Marknadschef med eget ansvar för Sverige, Norge och Finland. Tidigare har företagets nordiska marknadsföring hanterats enkom från Danmark.
 
VVS-företaget Viega, en av världens ledande företag inom installationsteknik, tillverkar bl a presskopplingen Megapress, med vilken tjockväggiga stålrör kan pressas istället för att svetsas ihop, vid t ex renoveringar av värmesystem.
 
Viegas nya Marknadschef Sofia Hermansson är baserad på företagets svenska filialkontor i Göteborg. Hon ansvarar härmed för marknadsföringen i Sverige, Norge och Finland och rapporterar direkt till Viegas VD Kent Nielsen. Marknadsföringen i hela Norden har tidigare hanterats enkom av från Danmark, men som ett led i Viegas ökade satsning i på de skandinaviska länderna har man nu infört denna helt nya tjänst, med extra fokus på Sverige. Danska Cori Johansen, som tidigare har haft det övergripande marknadsföringsansvaret för hela Norden, kan nu istället fullt ut fokusera på Danmark. 
 
Sofia Hermansson kommer närmast från en liknande tjänst vid det holländska förvaringslösningsföretaget Bruynzeel Storage Systems, där hon arbetade under fem år. Dessförinnan arbetade Sofia sex år vid det tyska intralogistikföretaget Jungheinrich, med ansvar för marknadsföringen i Sverige. Bakom sig har Sofia bl a en utbildning i Industriell Ekonomi från Chalmers i Göteborg.
 
I rollen som Marknadschef för Skandinavien ska Sofia även bidra till att stärka och utveckla företagets digitala marknadsföring via t ex sociala medier.  
 
– Vi hälsar Sofia varmt välkommen till oss här på Viega och både hoppas och tror att Sofia, med sina stora erfarenheter av marknadsföring inom snarlika branscher på den nordiska marknaden, kan bli en framgångsfaktor för oss i vår ökade satsning på Sverige och Skandinavien. Dessutom är vi tacksamma över att framgent få ta del av Sofias gedigna kunnande inom online-marknadsföring, ett område där vi ser en stor utvecklingspotential, säger Kent Nielsen, VD för Viega.