Nyheter

Nya Hilti MP-L-I rörklammer

Enkel att installera och tidsbesparande: När nya Hilti MP-L-I rörklammer togs fram tittade man särskilt på hur produkten skulle utformas för att göra den enkel att använda.

Hilti MP-L-I unika rörklammer har försetts med en ny, säker låsmekanism med gångjärn som kan öppnas upp i en obegränsad vinkel. Gångjärnet kan fällas upp 180° för att förhindra att den undre klammerbågen är i vägen när man monterar röret.En annan fördel är den innovativa säkerhetsspärrens låsanordning. När rörringen stängs trycker låsskruven tillbaka spärren, som då hoppar tillbaka till sitt ursprungliga läge bakom skruvhuvudet för att säkerställa att rörklammern låses fast på plats. Detta förhindrar att monterade rörklammer öppnas igen av misstag. Rörklammern kan naturligtvis öppnas manuellt snabbt och enkelt när som helst.

– HIltis nya rörklammer gör att man undviker en massa krångel under montering, samtidigt som det blir betydligt enklare att justera röret och låsa fast det säkert. Kort sagt, ett enklare och snabbare sätt att installera rör, säger Robert Adonis, Produktchef Installation på Hilti.

Perfekt passform

Hilti MP-L-I rörklammer finns i två varianter – M8 / M10 dubbel anslutningsmutter för ökad flexibilitet på plats, särskilt när utrymmet är begränsat.

Rörklammerns optimerade geometri och den galvaniserade stålkonstruktionen säkerställer perfekt lastkapacitet. Under utvecklingen av rörklammern fokuserade man också på det välbekanta problemet med gummiinlägg som hoppar ur. Därför har de profilerade gummiinläggen limmats fast på nya Hilti MP-L-I rörklammer. Förutom att det garanterar gummiinlägg som sitter kvar under transport och montering, bidrar det också till att kraven på lägre ljudnivåer enligt DIN 4109 efterlevs.

Mycket mångsidig

Med bara 17 storlekar på rörklammern täcker Hilti MP-L-I rörklammer ett klämområde på 10 mm upp till 170 mm utan några gap. Det innebär att alla rör, oavsett material, diameter eller väggtjocklek, kan monteras utan problem.

Alla dessa funktioner gör nya Hilti MP-L-I rörklammer till det perfekta alternativet för en mängd olika applikationer inomhus upp till 6″ – oavsett om du ska installera rör för vatten, avlopp eller värme.