Nyheter

Säljstart för I am Homes 26 lägenheter

Idag, onsdag 2 maj, börjar försäljningen av de 26 bostadsrätterna i det nya området Karlssons Äng, fyra kilometer från centrala Kalmar. Lägenheterna är mellan 55 och 136 kvadratmeter och klara för inflyttning hösten 2019.

Kalmars nya bostadsområde Karlssons Äng växer nu fram i norra Kalmar bland skog, parker och gröna strövområden. Och en del av detta är Brf Valfriheten, där lägenheterna alltså nu börjar säljas.

– Att vi valt namnet Valfriheten är ingen slump. Bostadsrättsinnehavaren bestämmer nämligen själv i samverkan med vår inredningsarkitekt lägenhetens utformning, inklusive antalet rum, säger Petra Wertheimer, marknadschef på I am Home som är byggherre för projektet.

Brf Valfriheten består av tre lamellhus, framtagna av med fokus på miljö och hållbarhet. Husen har fasader och stomme av trä och består av tre våningsplan som inrymmer 26 bostadsrätter och en lokal. Här finns bekvämligheter som uppvärmning med golvvärme, hiss och 24 parkeringsplatser.

På markplan finns uteplatser medan samtliga bostäder på våning två och tre har södervända balkonger. Området Karlssons Äng har det bästa av två världar – lugn och ro med naturen runt knuten samtidigt som det är nära till stadens utbud. Skolor, förskolor och andra aktiviteter finns också inom räckhåll och kommunikationerna är goda.

Bild: Mr Palm