Nyheter

Camfil förvärvar Chimbault-Peyridieux

Camfil AB har förvärvat det franska företaget, Chimbault-Peyridieux. Det familjeägda företaget grundades i Mauriac, Frankrike, 1978. De designar och tillverkar ett brett sortiment av luftfilter för luftbehandling och rengöring av arbetsmiljöer. Förvärvet kommer att utöka Camfils komfortmarknadsandel i Frankrike samt ge en potentiell ökning av försäljningen av kolfiltermedia och renrumslösningar.

Chimbault-Peyridieuxs breda produktlinje kommer att komplettera Camfils befintliga portfölj av högkvalitativa luftfilterprodukter. De ger marknadskunskap och tillverkningsmöjligheter som stärker Camfils position i Frankrike.

– Jag är mycket glad att välkomna det franska företaget Chimbault-Peyridieux till Camfil-familjen, säger Mark Simmons, EVP Filter CEBI och CEO Designate. Dess produktkompetens och marknadsinsikt kommer att bidra till att ytterligare stärka Camfils ledande ställning på den franska marknaden.

Både Camfil- och Chimbault-Peyridieux -familjerna är överens om att detta förvärv når utöver fakta och siffror på grund av starka familjevärden.

– Vi minns inte vem som kontaktade vem men för vår del så valde vi Camfil för excellens”, sade herr och fru Chimbault och herr Peyridieux. Både med hjärtat och hjärnan.