Nyheter

Nyhet för bostadssäljare: Styla bostaden digitalt

Att anlita en stylist inför en bostadsförsäljning är sedan länge etablerat och används ofta för att öka intresset från spekulanter. Nu erbjuds bostadssäljare en ny möjlighet – att göra en styling digitalt. För att testa konceptet och visa på potentialen så har Fastighetsbyrån stylat en bostad digitalt – i tre olika stilar.

Relativt många bostadssäljare väljer att anlita en stylist för att inreda bostaden inför en försäljning. Vissa upplever dock en osäkerhet om investeringen som en home styling innebär är lönsam. Nu finns ett enklare och billigare alternativ – digital styling. Utifrån originalfoton av bostaden tas nya stylade bilder fram med annan inredning och andra materialval.

Generellt så tycker våra mäklare att home styling fungerar, framförallt för att det gör det lättare för spekulanter att visualisera potentialen i en bostad. Ibland kan det dock vara svårt att avgöra om en styling kommer att vara lönsamt och då kan den här digitala varianten vara ett bra alternativ, säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån.

Samma bostad i fyra olika stilar
För att testa det nya konceptet så har Fastighetsbyrån stylat en bostad med renoveringsbehov i tre olika stilar. Spekulanterna kan se originalbilder på bostaden samt vissa bilder stylade i skandinavisk, industriell och kolonial stil.

– Jag tycker att det här är ett bra exempel på en bostad där spekulanter kan behöva hjälp för att se potentialen. De stylade bilderna ger verkligen en helt annan känsla och de olika stilarna ger även inspiration till olika sätt att inreda och renovera. Vi hoppas att det här kan vara positivt och underlätta för både säljare och spekulanter, fortsätter Johan Vesterberg.

Den digitala stylingtjänsten levereras av företaget Hubstairs. Hubstairs är baserat i Frankrike men erbjuder nu sina tjänster även i Skandinavien. Beställaren skickar in originalbilder på bostaden och kan välja mellan styling i olika stilar.