Nyheter

Sewa Slide för snabbare och enklare underhåll av avloppspumpar

På årets IFAT-mässa presenterar KSB en ny underhållshjälp för avloppspumpar. Med det justerbara hjälpmedlet Sewa Slide kan en servicetekniker enkelt själv öppna en pump i serien Sewabloc för att exempelvis kontrollera pumphjulet samt ta bort fibrer och fast material. Därmed behövs varken kranar eller lyftdon.

Sewa Slide monteras och demonteras enkelt av en servicetekniker. För anläggningar med flera pumpar av samma modell räcker det med en Sewa Slide-enhet. Enheten sätts på den pump som ska underhållas.

När Sewa Slide-enheten monterats behöver serviceteknikern bara ta bort skruvarna mellan pumphuset och lagerkonsolen. Sedan dras pumpens inbyggnadssats med pumphjul, axel, lager, tätningar och motor enkelt ut ur pumphuset.

Själva pumphuset sitter kvar i installationen med anslutning till sug- och tryckledningen. När pumpen öppnats är pumphjulet åtkomligt. På det här viset är det enkelt att ta bort blockerande material och att utföra andra underhållsarbeten.

När underhållsarbetena slutförts skjuter serviceteknikern in inbyggnadssatsen med pumphjul, axel och motor igen och sätter tillbaka skruvarna. Sewa Slide finns som tillbehör till pumparna i Sewabloc-serien.