Nyheter

Lejonfastigheter bygger den nya Tallbodaskolan

Nu sätter man spaden i marken för en funktionell, hållbar och vacker skola.

Den nya Tallbodaskolan ska passa in i den naturmiljö som finns i omgivningen. Fasaderna kläs i träpanel som har behandlats med en ofärgad, biobaserad vätska. På taket lägger vi sedumväxter. För att barnen ska få en hälsosam inomhusmiljö är vi noga med att välja rätt material och att säkra byggandet från fukt i alla led.

– Det blir en speciell byggnad som är både vacker och praktisk, säger Erik Styrenius, fastighetschef på Lejonfastigheter. Interiören ska bli funktionell och flexibel. Det är roligt att vi kan bidra med en byggnad av hög kvalitet, som kommer att bli ett fint tillskott till Tallboda.

– Liksom övriga kommunen växer Tallboda i befolkning. När vi bygger nya skolor ska vi satsa på moderna lokaler med hållbara och bra studiemiljöer, säger Jakob Björneke (S), kommunalråd och ordförande i barn- och ungdomsnämnden.