Nyheter

​400 studentbostäder blir nästan 650

646 studentbostäder byggs ovanpå Willys i norra Sorgenfri i Malmö. Två våningsplan rivs och fem nya byggs på med lägenheter. Stadsbyggnadsnämnden beslutade om bygglov på torsdagen.

Redan för ett år sedan gavs klartecken av nämnden att bygga knappt 400 studentlägenheter ovanpå affärshuset på Östra Farmvägen, där bland annat Willys huserar. Då var tanken att bygga bostäder i fyra våningar. Men projektet arbetades om, ytterligare ett våningsplan har tillkommit och den gemensamma innergården har blivit större. Istället för knappt 400 bostäder blir det nu 646 studentlägenheter av varierande storlek, men med merparten under 35 kvadratmeter.

Rivning av de två affärsplanen och byggstart av bostäderna inleds i maj 2018, och inflyttning planeras till augusti 2020.

– Studentbostäder är välkommet i Malmö. De här får en smidig placering nära stationen på Östervärn. Sorgenfri omvandlas från ett industriområde i centrala Malmö och då kommer 650 studenter att bidra till trygghet och stadsliv, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande.

– Det behövs fler studentbostäder i universitetsstaden Malmö, samtidigt som norra Sorgenfri är i behov av förändring, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.