Nyheter

Världsunik teknik och prisbelönt design i PODABs nya produkter

Nu släpper PODAB nya professionella tvättmaskiner och torktumlare av högsta kvalitet på marknaden. Produkterna har fått utmärkelsen ”Red dot award” för sin design och är fyllda med användarvänliga och innovativa funktioner såsom världens första 3D-tvättsystem.

Det nya sortimentet består av tre tvättmaskiner och fyra torktumlare och ingår i BaseLine och StreamLine-serierna. Samtliga har testats för 15 års hårt användande, står för hållbarhet och driftsäkerhet och är optimerade för att passa i svenska tvättstugor. Som alltid med PODABs produkter har användarvänlighet stått i fokus vid utvecklingen.

–Det är otroligt kul att våra nya produkter har vunnit ett internationellt pris för sin fina design, men viktigast är ändå insidan och funktionerna. Vi har satsat på spetsteknik och maskinerna är packade med finesser som kommer göra det smidigare, mer effektivt och ännu mer energisnålt att tvätta, säger Jimmy Nilsson, VD på PODAB.

Världens första 3D-tvättsystem
I de nya tvättmaskinerna finns ett unikt 3D-tvättsystem. I trumman sitter sex stycken speciellt utformade valkar med en mjuk och en hård sida som gör att textilierna behandlas skonsamt eller kraft­fullt beroende på valt tvättprogram. Tvätten rör sig i tre riktningar och valkarna spolar vatten över den kontinuer­ligt. Resultatet blir en skonsammare tvättpro­cess och renare tvätt, på kortare tid. I kombination med WED (Water Efficiency Drum) blir dessutom vatten- och energiförbrukningen mycket låg.

–Vi håller hela tiden ögonen på ny teknik och smarta lösningar för att utveckla och erbjuda produkter i toppklass. Det är därför extra roligt att vi kan presentera världens första 3D-trumma i våra tvättmaskiner, fortsätter Jimmy Nilsson.

Genomtänkta funktioner och låg energiförbrukning
De nya produkterna innehåller flera andra genomtänkta funktioner som gör vardagslivet enklare. Tvättmaskinerna har stora, tydliga displayer med intuitiva kontrollpaneler, snabbstart för de vanligaste programmen samt språkinställningar med 23 stycken valbara språk. En viktsensor reglerar doseringen och rengöringsprogram tar effektivt bort tvättmedelsrester och smuts. De är dessutom bättre anpassade för allergiker. Torktumlarna finns i olika varianter, har flexibla lösningar och olika program som gör att nästan alla typer av kläder kan torkas. Slitage på textilierna minskar och retfulla besvär som till exempel lakan som snurrar ihop sig till en boll undviks. Kunderna kan välja mellan kondens, evakuering eller värmepumpstumlare. Samtliga har en gedigen konstruktion och är mycket välisolerade, vilket ger tyst och energisnål drift. Dessutom har de automatisk fuktavkänning som avbryter torkprocessen så fort tvätten är torr. De aerodynamiskt utformade valkarna i den rostfria trumman ger bättre luftgenomströmning vid lite tvätt och bättre omfördelning av tvätten då tumlaren är full.

Samtliga produkter är energisnåla men en av tumlarna sticker ut som extra klimatsmart. StreamLine T 9153 VP bidrar till en bättre miljö samtidigt som driftkostnaderna hålls nere. Med hjälp av värmepumpsteknik sparas upp till 50 % i energiförbrukning jämfört med en torktumlare av evakuerande modell vilket gör den till en av de energisnålaste på marknaden.

Fakta
Produkterna har namnen: BaseLine TM 8060, StreamLine TM 9060, StreamLine TM 9070 (tvättmaskiner) och BaseLine T 8118 K, StreamLine T 9153 E, StreamLine T 9153 K, StreamLine T 9153 VP (torktumlare).

De finns ute på marknaden från och med den 6 april 2018.

Red dot award är en internationell designutmärkelse för god formgivning, som delas ut årligen av Design Zentrum Nordrhein Westfalen.