Nyheter

Kraftfull batteridriven cirkelsåg från FLEX

Imponerande skärdjup
FLEX lanserar en batteridriven cirkelsåg, CS 62 18.0-EC, som lägger grunden till en ny generation av batteridrivna och kraftfulla handhållna sågar. Cirkelsågen är ett mångsidigt verktyg för takläggare, hantverkare som arbetar i trä- och gipskonstruktion, samt för användare som vill ha fri rörlighet vid sågning utan att en sladd kommer i vägen. Den batteridrivna cirkelsågen är utrustad med en 165 mm sågklinga, specifikt anpassad till batteridrivna cirkelsågar, som ger maximal effekt och prestanda. Med tomgångsvarvtal på 5 000 och ett imponerande skärdjup på upp till 62 mm kapar CS 62 18.0-EC snabbt igenom materialet.

Kompakt design
Med CS 62 18.0-EC kompletterar FLEX 18V-utbudet och erbjuder ytterligare ett batteridrivet verktyg för FLEX användare. Den kompakta och smala designen med dubbellåsning av gerinställningen gör att kapningar utförs på ett säkert och effektivt sätt då sågbladet förhindras att fastna samt att risken för rekyl således blir minimal. CS 62 18.0-EC är utrustad med förinställda vinklar på 22,5°/45° och 50°, samt -1° för underskärning för synliga kanter. Lättavläst precisionsjustering med glidfritt spännelement för att användaren snabbt och säkert ska kunna göra inställningar för effektivt arbete. Cirkelsågen kombinerar ergonomisk design med maximal robusthet och högt vridmoment, CS 18.0-EC håller samma klass som de nätdrivna maskinerna i CS-sortimentet.

Dammskyddad borstlös motor
Elektroniska styrsystemet (EMS) skyddar maskinen, förlänger livslängden och ökar effektiviteten av maskinen. Den dammskyddade borstlösa motorn ger 30% mer effekt, upp till 65% effektivare användning av batterikapaciteten och 10 gånger längre livslängd. Handtaget är ergonmiskt utformat med SoftGrip, användaren kör maskinen med precision samtidigt som den alltid är bekväm och säker att hålla i. Överbelastningsskydd, temperaturövervakning och spindellåsning för snabbt byte av sågklinga. Spånuppsamlingspåsen ger mindre dammexponering, den är enkel att tömma och har en bajonettanslutning för verktygslös fastsättning.

CS 62 18.0-EC är idealisk för bygg- och renoveringsarbeten av vägg- och takkonstruktioner t ex för sågning i gipsskivor, cementfiberskivor samt trämaterial såsom spånskivor eller OSB-skivor.