Nyheter

Holgers Woody Bygghandel öppnar ny bygghandel i Jönköping

Holgers som är delägare i Woody Bygghandel öppnar idag en ny anläggning i Jönköping. Holgers, som startade i Borås 1967, är en av regionens större bygghandlare och startade sin verksamhet i Jönköping 2014. Woody tillhör de största bygghandelskedjorna i Sverige och kommer nu genom nyöppningen tillsammans med Holgers att fortsatt öka sin marknadsandel i Jönköping med omnejd.

Woody Bygghandel har en offensiv plan som bland annat innebär nyöppningar och etableringar fram till 2020 på strategiskt viktiga orter i Sverige för att skapa lönsam tillväxt och en kostnadseffektiv organisation.

– Vi är mycket glada och stolta över att få presentera vår nya bygghandel i Jönköping som är på 3500 kvadratmeter, säger VD Per Larsson som med sin pappa Holger och syskonen Torbjörn och Birgitta Larsson äger Holgers Stugmaterial AB och Holgers i Jönköping AB tillsammans.

– Vår nya bygghandel har utvecklats utifrån miljöhänsyn och erbjuder idag bland annat en ny butiksdel som kompletteras av en drive-in lösning för våra kunder, tillägger Per Larsson.

Holgers har i samband med nyöppnandet i Jönköping utökat sortimentet med över 1200 artiklar och fortsätter i grundaren Holger Larsson anda att alltid fokusera på kunden. En hög servicenivå, tillgänglighet och flexibla logistiska lösningar genom ett stort antal egna fordon ger breda leveransmöjligheter till kunder i regionen.

– Verksamheten i Jönköping har ökat kraftigt sedan 2014 då vi omsatte 9 miljoner. Vi har idag dubblat personalstyrkan och räknar med fortsatt stark tillväxt, säger Per Larsson.

Woody Bygghandel, som i första hand vänder sig till proffsbyggare i Sverige och som har sitt huvudkontor i Helsingborg, säkrar sin plan att vidga sitt butiksnät ytterligare och stärker genom nyetableringen i Jönköping sin position i länet.

– Samarbetet med Holgers är mycket positivt och nyetableringen i Jönköping är strategiskt viktigt för båda företagen som har planer för tillväxt inom sin bransch, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel och tillägger att Woodys offensiv i Sverige görs i samverkan med våra delägare för att skapa Sveriges bästa anläggningar och fler etableringar är på gång under de närmaste åren.