Nyheter

Ny VD för Veab bolagen

Styrelsen i VEAB koncernen*, har utsett Charlotte Burmester till ny VD för koncernbolagen. Charlotte Burmester kommer närmast från Ebab Installationsteknik AB där hon varit VD sedan 2014.

Som tidigare meddelats våren 2017 påbörjades styrelsens arbete med rekrytering av ny VD, detta sedan Göran P Larson efter nio år som VD gick i pension sommaren samma år.

– Vår resa fortsätter, koncernen går nu in i en ytterligare kraftfull tillväxtfas, nämligen FAS IV med högt tillväxtmål på en utmanande marknad i ständig förändring. Målet är att inom 5-6 år passera miljardomsättning. Detta skall ske organiskt och via vidare förvärv, säger styrelseordförande och ägare Anders Sandelius.

Charlotte Burmester började sin karriär inom Electrolux och kommer senast från rollen som VD för Ebab Installationsteknik AB, ett företag i Ebab-koncernen. Hon har lång erfarenhet från flera ledande positioner inom olika teknikhandelsbolag och har de senaste åren på Ebab Installationsteknik bland annat byggt upp en ny enhet specialiserad på energifrågor i alla skeden.

– Charlotte Burmester besitter de kvalifikationer vi anser behövs för vår resa vidare. Charlotte har energi och ger energi, är en högpresterare och ”doer” med ett tydligt, rakt ledarskap. Har driv och mycket god erfarenhet, affärsmässig och är lyhörd och har en inre värme, avslutar Anders Sandelius.

– Det känns väldigt spännande att ta över rollen som VD för VEAB bolagen. Styrelsen och koncernbolagen har en tydligt uttalad tillväxtstrategi, ett arbete som skall bli både utmanande och spännande att genomföra tillsammans med alla medarbetare. Jag har ett stort intresse för att utveckla verksamheter och organisationer, och drivs av att göra affärer, säger Charlotte Burmester.

Charlotte Burmester tillträder som senast den 1 september, 2018.