Nyheter

Cembrit Sverige anställer ny försäljningschef

Jan Bergqvist blir ny försäljningschef för Cembrit Sverige. Han kommer att vara en nyckelperson för att befästa Cembrits ledande position inom byggskivor i fibercement och driva fortsatt tillväxt.

Jan Bergqvist har en bred försäljningsbakgrund inom B2B och kommer närmast från belysningsföretaget I-Valo där han arbetade som försäljningschef mot industrikunder. Dessförinnan arbetade han i många år på köksinredningsföretaget Noblessa gentemot bland annat fastighetsbolag.

I rollen som försäljningschef på Cembrit kommer Jan Bergqvist huvudsakligen ansvara för att säkra ett gott samarbete med återförsäljare och övriga parter som är involverade i byggprocessen, leda säljteamet och se till att Cembrits mål uppfylls.

– Det ska bli spännande att börja arbeta på Cembrit. Underhållsfria material ligger helt rätt i tiden och efterfrågan ökar. Inte minst inom renovering av miljonprogrammet. I det sammanhanget tror jag särskilt att jag kan bidra med kundanpassade lösningar till fastighetsbolag och byggherrar, säger Jan Bergqvist.

Cembrit har haft en stadig omsättningstillväxt på drygt 31 procent de senaste fyra åren. 2016 års omsättning var drygt 210 Mkr.

– Jag ser fram emot att ansluta mig till kollegorna på Cembrit och hjälpa till att driva nästa tillväxtfas för bolaget.