Nyheter

Nordic Choice Hotels utsedda till en av Sveriges bästa arbetsplatser

Igår kväll utsågs vinnaren av utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats. Nordic Choice Hotels placerade sig i topp i kategorin “Stora företag” och blev därmed bäst inom hotellbranschen. Alla tävlande företag genomgår en analys och resultatet baseras på en medarbetarundersökning som utförs av det internationella företaget Great Place to Work.

Nordic Choice Hotels fortsätter befästa sin ställning som en av Sveriges bästa arbetsplatser. När Great Place to Work igår avslöjade vinnarna av Sveriges bästa arbetsplatser så placerade sig Nordic Choice Hotels på plats tretton och därmed bästa arbetsplats inom hotellbranschen. Siktet är nu inställt på den absoluta topplaceringen.

– Vår målsättning är inte bara att vara bäst i branschen utan att vara Sveriges bästa arbetsplats. Det är därför väldigt kul att vi befäster vår position och jag är säker på att vi med de projekt vi har igång har förstaplatsen inom räckhåll. Idag är vi stolta och priset har gett oss ännu mer kraft att fortsätta utveckla Nordic Choice Hotels till Sveriges och Nordens bästa arbetsplats, säger Nordic Choice Hotels Chief Operating Officer Katalin Paldeak.

Great place to work genomför årligen en undersökning för att ta reda på vilka arbetsplatser som är absolut bäst att jobba på, enligt de anställda själva. Genom att göra medarbetarundersökningar och samtidigt titta på hur företaget motiverar, inspirerar och tar hand om sina anställda koras vinnarna. en viktig faktor är företagens kultur.

Vi är oerhört stolta över vår företagskultur och jobbar målinriktat för att vara ett värdebaserat, annorlunda företag med stor mångfald bland våra 16 000 anställda. Hos oss ska man ha möjlighet att utvecklas, uppleva att man har stor frihet att pröva och fela och bidra till att bygga ett hållbart bolag som tar ansvar för samhället. Det är oerhört roligt att se att detta återspeglas i korningen av Sveriges bästa arbetsplats, säger Nordic Choice Hotels koncernchef Torgeir Silseth.

Undersökningen gick i år ut till 46 000 personer på 257 bolag. Tävlingen utgörs av tre kategorier – små organisationer, medelstora organisationer och stora organisationer.