Nyheter

Nu kommer BoKlok tillbaka till Älvängen

I Kronogården planerar BoKlok att bygga 40 lägenheter och 26 parhus. BoKlok har tidigare byggt bostäder i området. Försäljningen kommer att starta maj 2018 med beräknad inflyttning vintern 2019/2020.

– Vi har tidigare byggt i Älvängen med stor framgång och är väldigt glada över att utveckla området med fler bostäder som vanliga människor har råd med. I Kronogården har vi även byggt en naturlekplats som blivit mycket populär för hela familjen, säger Göran Eriksson, projektledare på BoKlok.

Lägenheterna kommer att två eller fyra rum med en yta på 55 respektive 85 kvm – alla med egen balkong eller altan och gräsmatta i söderläge. Parhusen kommer ha en yta på 117 kvm med en våning för de gemensamma rummen och en våning för alla sovrum.

– Vi kan hålla låga priser genom att alltid tänka i stora volymer. Vi bygger husen i fabrik och kan därför använda rationella tillverkningsprocesser. Dessutom minskar vi då påverkan på miljön och klimatet och skyddar husen från väder och vind, säger Göran Eriksson.

Köpcentrumet Handelsplats Älvängen – med mataffärer, gym, kaféer, restauranger, apotek, vårdcentral och tandläkare ligger bara ett par kilometer från bostaden. I området finns också flera förskolor och skolor.

Bostäderna fördelas genom offentlig turordningsdragning på IKEA Bäckebol. En turordningslista upprättas och kunder får välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats.

Bild: BoKlok