Nyheter

Lundbergs bygger förskola och vårdboende

Fastighets AB L E Lundberg har tecknat ett 25-årigt hyresavtal med Eskilstuna kommun för ett nytt vård- och omsorgsboende samt förskola i Norra Munktellstaden inom fastigheten Nätet 13. Byggstart sker under våren 2018 och inflyttning beräknas ske i slutet av 2019.

Projektet ingår som en del i det större stadsutvecklingsprojekt Lundbergs driver i området, där tidigare industrimark omvandlats till en ny attraktiv och levande stadsdel med cirka 1 000 bostäder.

– Vi är glada att ha fått förtroendet att uppföra en ny och modern fastighet med ett innehåll som verkligen bidrar till en hållbar stadsutveckling i Eskilstuna, säger Johan Sandborgh, Regionchef Fastighets AB L E Lundberg. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med kommunen.

Den nya fastigheten omfattar 6 790 kvm innehållande 60 rum för vård- och omsorgsboende med tillhörande gemensamhets- och vårdytor, en förskola med 120 förskoleplatser samt ett storkök.
Lundbergs bygger och hyr ut till Eskilstuna Kommunfastigheter AB och verksamheten kommer sedan bedrivas i Eskilstuna kommuns regi.

Totalt investeringskostnad för Lundbergs är 205 mnkr.