Nyheter

Tillväxt i byggmaterialhandeln trots snöoväder och kyla

Bygg- och järnindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 2,7 procent i februari.

Efter en stark start på året för byggmaterialhandeln saktade försäljningstillväxten in i februari. Branschens försäljning ökade med 2,7 procent mätt på jämförbara butiksenheter och i löpande priser. Februari i år innehöll lika många försäljningsdagar som februari i fjol, vilket betyder att ingen kalendereffekt har påverkat utfallet. Den sammanlagda försäljningstillväxten för årets två första månader landade på 6,9 procent.

Kommentar från Byggmaterialhandlarna:
– Det var starkt av byggmaterialhandeln att växa under februari då stora delar av Sverige förvandlades till ett ordentligt vinterlandskap, säger Monica Björk, VD för Byggmaterialhandlarna.

– Tillväxten för årets två första månader landade på 6,9 procent, vilket är en bra start på året. Nu riktar vi in oss på vårsäsongen som är årets riktiga startskott för byggmaterialhandeln, fortsätter Monica Björk.