Nyheter

NORDBYGG LANSERING: Ny plattform för innovation inom samhällsbyggnad

Nordic ConTech är samhällsbyggnadssektorns nya plattform för innovativ utveckling. Bakom konceptet står Svensk Byggtjänst med Smart Built Environment-projektet Bygg 4.0 och Nordbygg som partners. Nordic ConTech lanseras på Nordbygg 2018 den 10-13 april. I programmet medverkar Flir, Cling, Cisco, Philips, Spotscale och Information Experience.

– Syftet med Nordic ConTech är att kommunicera nya lösningar och satsningar för framtidens samhällsbyggnad. Och här kommer vi att skapa dialog mellan branschens aktörer, startups, innovatörer och finansiärer, förklarar Urban Månsson, VD på Svensk Byggtjänst.

– I samband med lanseringen på Nordbygg kommer Nordic ConTechs nya hemsida att publiceras. Efter mässan går vi vidare med en rad aktiviteter. Det blir bland annat olika former av meetups. Vi kommer även att arrangera ett inslag på Samhällsbyggararenan i Almedalen. Här vill vi initiera samtal mellan näringslivet och politiken om förutsättningarna för innovativ utveckling inom byggsektorn.

Inslag på scenen och monter med guidade turer
Nordic ConTech kommer att ha inslag varje dag på stora scenen vid entrétorget under Nordbygg 2018.

Varje pass inleds med att konceptet Nordic ConTech presenteras av Urban Månsson, VD på Svensk Byggtjänst, Daniel Dahlström, produktutvecklare på Svensk Byggtjänst och Lars Albinsson, projektledare för Bygg 4.0. Därefter tar dagens innovationsföretag över på Stora Scenen.

– Produkterna och lösningarna från dessa innovationsföretag kommer att visas i Nordic ConTechs monter AG:70. Hit är alla välkomna att titta och ställa frågor, berättar Daniel Dahlström.

Från montern utgår också varje dag kl. 11.00 en guidad tur till några av de mest innovativa utställarna på Nordbygg, med Daniel som ciceron.