Nyheter

Ett hållbart OBOS-kvarter växer fram utanför Växjö

I sjönära Bredvik cirka 5 kilometer utanför Växjö bygger OBOS 26 moderna bostadsrätter och 8 radhus/parhus som äganderätter.

– Här trivs de som söker ett naturnära läge med service och bra kommunikationer inpå knuten, säger Cecilia Krantz, projektutvecklare på OBOS.

Elins Trädgårdar byggs invid Norra Bergundasjöns västra strand och har utformats med trädgårdsstadskaraktär för att smälta in i omgivningarna. Projektet har ett tydligt hållbarhetsfokus där varje hushåll får en egen elcykel och stort fokus har lagts på att skapa levande och gröna miljöer för social samvaro.

– Hållbarhet – både social och miljömässig – står högt på OBOS agenda, säger Cecilia Krantz. Vi har tagit fasta på att göra det enkelt för de boende att leva hållbart. Närheten till city i kombination med att varje hushåll får en egen elcykel tror vi kommer bli succé.

Bredvik är en levande stadsdel, där kommunen har många spännande planer för framtiden. Här finns redan nu Växjös största grundskola – Pär Lagerkvistskolan – och det planeras för cirka 400 bostäder, förskola, lekplatser och en ny gångstig utmed sjön.

– Det är i allra högsta grad en levande stadsdel i full utveckling som man flyttar in i, säger Cecilia. Samtidigt är naturen alltid nära och vi har gjort vårt bästa för att ta tillvara på omgivningarna.

Inom Elins Trädgårdar byggs två projekt; Elins Trädgårdskvarter med 8 äganderätter och Brf Elins Trädgårdar med 26 bostadsrätter. Äganderätterna byggs som rad-, par- och hörnhus och har en boarea på 139 och 146 kvm, medan bostadsrätterna byggs som lägenheter med boareor från 45 kvm upp till 124 kvm.

– Vad man väljer att flytta in i är nog mindre en fråga om målgrupp och mer en fråga om vad man har för prioriteringar och intressen, säger Cecilia. Det kan även bero på vilket stadie i livet som man befinner sig i. Vi är glada att kunna erbjuda olika boendestorlekar och ägandeformer i Elins Trädgårdar.

Elins Trädgårdskvarter har en beräknad säljstart under våren 2018. Brf Elins Trädgårdar har en beräknad säljstart under försommaren 2018.