Nyheter

Ny tjänst för bolån erbjuder rekordlåga 0,95% i ränta

Bolaget bakom jämförelsetjänsten Lånbyte går till frontalangrepp mot Sveriges storbanker, skriver Dagens Industri. Med nya tjänsten Enkla erbjuds bolån till en rekordlåg ränta på 0,95 procent bundet på tre år.

En ny tjänst från startupbolaget Simplex, Enkla bolån. Bolaget har de senaste fyra åren drivit jämförelsetjänsten Lånbyte.

– Vi erbjuder marknadens lägsta bolåneränta. Men vi gör bara byten av existerande bolån med en belåningsgrad på högst 85 procent. Det är samma villkor för alla, 0,95 procent bundet på tre år. Vi har inga dolda avgifter, ger inga rabatter och man kan låna upp till fem miljoner kronor, säger Alexander Widegren, vd och grundare bakom bolaget Simplex, till Dagens Industri.

Räntan är exceptionellt låg. Motsvarande snittränta hos storbankerna är cirka 1,6 procent för ett bolån bundet på tre år.

Genom att minska antalet mellanhänder och ta bort förhandlingsprocessen har Enkla tagit fram en av de bästa bolåneräntorna på marknaden, säger Johan Lundberg, grundare på riskkapitalbolaget NFT Ventures  till Dagens Industri, som är en av Simplex tidiga investerare.