Nyheter

Snabb försäljning av radhus i Angered

Precis innan jul inleddes försäljningen av de 19 radhuslägenheterna i brf Ekbäcken i Angered. Intresset har varit stort. Alla radhusen är sålda och den 23 mars tillträder Järngrinden marken, som erhållits via en markanvisning från Göteborgs Stad. Byggstart planeras till början av sommaren med inflyttning i juni 2019.

– Jag tror att människor i allmänhet mer och mer öppnar ögonen för allt som Angered har att erbjuda. Här finns ett stort serviceutbud, goda kommunikationer och närhet till vackra naturområden. Det är positivt att Järngrinden satsar på fina radhus i det här området och att responsen varit så stor. Köparna kommer såväl från närområdet som från övriga delar av Göteborg och det är en stor spridning i ålder, från unga barnfamiljer till medelålders par, berättar mäklaren Saša Sekulić på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som ansvarat för försäljningen.

Ytterligare nyproduktion pågår i området där även BoKlok, Derome Hus och Veidekke Bostad fått markanvisningar.

– Vi exploatörer har haft ett samarbete med Göteborgs Stad kring detaljplanen i flera år. Vi har också en gemensam entreprenad för vägar och markytor i området där Skanska är utförare. Med Skanska på plats var det även naturligt att välja dem som markentreprenör för brf Ekbäcken. Falkenbergs Bygg & Entreprenad har fått uppdraget att ansvara för uppförandet av radhusen och byggsatser till husen ska levereras av vår mångårige samarbetspartner Mjöbäcksvillan, säger Robin Cederqvist, projektansvarig på Järngrinden.