Nyheter

Ny belysningsmässa till Göteborg

Den 27-28 maj 2020 lanseras en ny mötesplats på Åbymässan i Göteborg under namnet Light & Design, skapad för att förena den nordiska belysnings- och designbranschen. Det blir också det enda tillfället att nätverka, göra affärer men framför allt lansera sina produkter i Skandinavien.

– Det känns helt rätt att lägga en ren belysningsmässa efter Light & Building i Frankfurt eftersom vi har många kunder som inte har möjlighet att besöka mässan. Med denna mötesplats får vi möjlighet att visa upp färska nyheter på närmare håll i Sverige, säger Carolina Nordvall, Philips Lighting.

Light & Design har utvecklats tillsammans med branschen som i dagsläget saknar en mötesplats där de hamnar i fokus och där de kan möta helt rätt besökare. I Sveriges modernaste mässhall, Åbymässan förenas utställare och besökare med produktsortiment inom all typ av belysning på en mötesplats i en expansiv region som fokuserar på lanseringar, innovationer och affärer.

– Idag ställs allt högre krav på belysningen och mässan är ett steg i ledet att skapa relationer mellan användare, beställare och leverantörer. Dessutom har leverantörerna ingen naturlig plattform för att lansera sina produkter på den nordiska marknaden, något som vi är stolta över att erbjuda, säger Lina Schewenius Lund, projektledare för Light & Design.

Mötesplatsen lanseras med tre tydliga fokusområden: Belysning, Design och teknik. Dessutom kommer det att läggas stor vikt vid innehållet och blanda starka svenska ikoner med många internationella inslag och workshops.

– Tydliga fokusområden skapar ett bättre affärsklimat vilket i sin tur leder till fler effektiva möten mellan rätt personer. Att sedan kunna knyta ihop det med ett konferensprogram av hög dignitet gör att vi möter hela branschens behov av utveckling, affärer och inspiration, fortsätter Lina.