Nyheter

Bovieran i topp tre i NKI-mätning

Bovieran har fått ett av de tre högsta NKI- värdena (Nöjd Kund Index) i Prognoscentrets årliga mätningar bland köpare av projektbyggda bostäder. På en beundransvärd andraplats placerar sig Bovieran efter BoKlok. Det är något Liljewall arkitekter gläds åt då man har arbetat med att utveckla och gestalta Bovierans bostadskoncept sedan 2006.

– Det är ett otroligt gott betyg att de boende verkligen uppskattar de boendekvaliteter som vi dagligen anstränger oss för att rita in och gestalta. Bovierankoncepten erbjuder uppenbarligen bostäder där målgruppen trivs, säger Kristen Broberg, uppdragsansvarig arkitekt på Liljewall.

Liljewall har ritat och planerat över 20 stycken Bovieror runt om i Sverige. Det första huset stod färdigt 2009 men det planeras och projekteras fortsatt för många fler. Hittills har Bovieran, tillsammans med Liljewall utvecklat totalt tre stycken bostadskoncept – gemensamt är att bostäderna riktar sig till boenden som är 55+. Generellt bygger koncepten på att skapa trygghet och utrymme för möten av olika slag – vilket görs genom flertalet gemenskapshetsytor, en lummig och inbjudande Vinterträdgård och ljusa lägenheter med öppna planlösningar.

Resultatet i undersökningen presenterades i februari. Övriga aktörer i topp var BoKlok på första plats samt HSB och JM på delad tredjeplats.

Bild: Liljewall arkitekter